Taikavoima päivä #23, ilma jota hengität

Jos joku olisi sanonut minulle kymmenen vuotta sitten, että minun tulee olla kiitollinen ilmasta jota hengitän, olisin vähintään kohotellut kulmakarvojani huvittuneena ja hämmentyneenä.

Mutta mitä enemmän käytin kiitollisuutta, sitä enemmän tunsin kiitollisuutta asioista, jotka aiemmin tuntuivat itsestäänselvyyksiltä. Niinkuin vaikka juuri ilmasta jota hengitän. Tai sydämeni sykkeestä. Siitä, että vesihanan avaamalla saan juomakelpoista vettä lasiini.
Mietitäänpä hetki tätä paremmin. Newton on sanonut näin: ”Aurinkokunnassa on maapallomme, joka sijaitsee juuri oikean etäisyyden päässä auringosta jotta maapallolla on juuri oikea määrä lämpöä ja valoa. Tämä ei ole sattumaa.”
Ei ole sattumaa, että maapallon ympärillä on suojaava ilmakehä, jonka ulkopuolella ei ole ilmaa eikä happea. Ei ole sattumaa, että puut muodostavat happea, jotta ilmakehä täydentyy jatkuvasti.  Maapallo, aurinkokunta, koko universumi on itse asiassa nerokas systeemi ja ihan suoranainen ihme.

Kun tuo ajatus iskee kunnolla alitajuntaasi, ei sinulla ole muuta mahdollisuutta kuin suorastaan kylpeä kiitollisuudessa. Ja jos tuo ajatuksen tasolla ei vielä toiminut, niin otapa nenästä kiinni ja pidätä hengitystäsi hetken aikaa.
Me hengitämme keskimäärin 20 000 kertaa vuorokaudessa. Me pidämme sitä itsestäänselvyytenä. Kokeillaan yhden päivän ajan olla kiitollinen tuosta ihmeestä.

Päivätehtävä #23

Käytä tänään muutama hetki aikaasi ja ajatuksiasi ilmalle jota hengität.
Hengitä 5 kertaa ihan normaalisti, sisään ja ulos, mutta keskity hengitykseen. Tunne hengityksen kulku kehossasi. Tunnustele kuinka upealta tuntuu hengittää (jos sinusta on helpompaa tuntea hengityksen kulku ja kiitollisuus syvään hengittäessäsi, voit toki tehdä niinkin). Kun olet hengittänyt  5 kertaa sisään ja ulos, sano taikasanat: ”Kiitos ilmasta jota saan hengittää.”

Toista tämä harjoitus vähintään viisi kertaa päivän aikana. Harjoitus toimii erinomaisesti ulkona, mutta voit tehdä sen myös sisällä. Voit harjoitella silmät auki tai silmät kiinni, kävellessäsi, istuessasi, seistessäsi kassajonossa, ulkoiluttaessasi koiraa. Hengitä normaalisti, koska harjoituksen tarkoitus ei ole harjoitella hengittämistä, vaan olla kiitollinen hengittämisestä. Voit jatkojalostaa tätä harjoitusta kuvittelemalla sisäänhengityksellä täyttäväsi itsesi kiitollisuudella joka solua myöden.

Muistathan myös taikavoimakuurin aamu- ja iltaharjoitukset päivittäin. Kun harjoituksista tulee rutiinia, tulee helposti vain lueteltua rutiininomaisesti asioita, joista on kiitollinen, joten käytä hetki aikaa siihen että keskityt tuntemaan kiitollisuutta asiasta.

Rakkaudella,
Timanttikeiju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *