Taikavoima päivä #16, hyvinvointi

Tämä postaus on taas antanut odottaa itseään. Olen monena iltana yrittänyt aloittaa, mutten ole saanut mitään paperille.
Nyt tiedän miksi. Tämän piti odottaa tätä iltaa.

Tänään on vuorossa taikavoimakuurin päivä 16, terveys ja hyvinvointi. Olen tehnyt kirjan tehtävän jo ajat sitten ja useampana päivänäkin, mutten oikeasti ole saanut sitä tunnetta sisäistettyä.
Kyllä, totta kai, olen kiitollinen terveydestäni. Vai olenko? Olenko ihan oikeasti?
Minä olen tällä hetkellä terve. Voin hyvin. En ole menettänyt terveyttäni, ja noh, tiedättehän te sen sanonnan että jotain osaa oikeasti arvostaa vasta sitten kun sen menettää.

Osallistuin tänään upeaan koulutukseen Vantaalla, jossa puhujana oli yksi ihailemistani ihmisistä, positiivinen ja valovoimainen CellResetin ”isä”, Joachim Heberlain.
Hän kehotti meitä nostamaan oikean käden ilmaan. Sitten silittämään sillä hiuksiamme.
Yksinkertainen tehtävä, joka herätti pohtimaan, kuinka usein muistan olla kiitollinen siitä, että minulla on toimiva oikea käsi, ja lisäksi vielä toimiva vasen käsi? Voin tehdä niillä erilaisia asioita, nostaa lasin huulilleni ja juoda, silittää hiuksiani, silittää lapseni hiuksia, kirjoittaa, syödä, pyyhkiä takapuoleni. Voin kietoa molemmat käteni tyttäreni ympärille ja antaa halauksen.
Eivätkä kiitollisuuden aiheet terveydestä lopu siihen. Kokeilepa laittaa se oikea kätesi sydämellesi.
Tunnetko sykkeen? Niinpä.

Eikö tunnu vielä missään?
Oletko koskaan törmännyt Nicky Vujicicin tarinaan? Jos et, niin suosittelen kurkistamaan tämän videonpätkän.

Ei toki ole tarkoitus, että päivittäin täytämme ajatuksemme pelkästään sillä, miten kehomme toimii ja kuinka kiitollisia sen joka toiminnosta olemme. Kehomme toimii upeasti ilman että meidän täytyy ohjailla sitä, jotta me voisimme nauttia ja elää ja olla – mutta pysähdy hetkeksi miettimään tätä asiaa tämän tehtävän ajan.

Mietin kotimatkalla myös sitä, miten kiitollisuutta omasta kehostaan ja terveydestään voi osoittaa myös huolehtimalla siitä hyvin. Olen muidenkin taikavoimapäivien yhteydessä puhunut siitä, että esimerkiksi jonkun hinnan moittiminen tai kauhistelu ei ole kiitollisuuden tuntemista rahaa kohtaan. Puolisosi tekemättä jättämisistä nalkuttaminen ei ole kiitollisuuden osoittaminen häntä kohtaan.

Niin myös kehon laiminlyömisen kanssa – ei se ole kiitollisuutta. Silloin emme arvosta sitä yhtä ja ainoaa meille annettua välinettä elää ja kokea ja nauttia elämästä. Me huollamme autojamme, siivoamme kotiamme, putsaamme kodinkoneiden suodattimia, korjaamme fillareitamme – mutta huolehdimmeko kehoistamme?
Annatko kehollesi oikeanlaista polttoainetta? Huolehditko siitä, että kehollasi on mahdollisuus toimia kuten sen kuuluu? Putsaatko sitä koskaan sisältäpäin? Käyt kyllä suihkussa ja saatat jopa laittaa hiuksiin hoitoainetta, mutta mitäs se sisäpuoli? Tietysti unohtamatta liikuntaa, lepoa ja mielen hyvinvointia.
Ei, ei tämän ole tarkoitus olla saarna. Tarkoitus on herättää ajatuksia, pysäyttää hetkeksi miettimään, voisitko tehdä kenties jotain toisin. En itsekään huolehdi tarpeeksi hyvin jokaisesta osa-alueesta. Tavoitelistallani onkin ollut jo jonkin aikaa meditoinnin sekä liikunnan lisääminen arkeeni – tämän illan jälkeen ne nousevat sieltä entistä vahvemmin ykkösprioriteeteiksi.

Päivätehtävä #16

Osa I, terveytesi menneisyydessä
Ajattele kaikkea terveyttä, jota olet saanut osaksesi koko kuluneen elämäsi ajan, lapsuudesta aina nykyhetkeen saakka. Mieti kolme erillistä kertaa, kun olet tuntenut olemasi elämäsi kunnossa ja täynnä energiaa, sano taikasana Kiitos! ja tunne kiitollisuutta noista hetkistä.

Osa II, terveytesi nyt
Ajattele kaikkea sitä terveyttä, jota sinulla on nyt. Tunne kiitollisuutta jokaikistä elintäsi, soluasi, aistiasi kohtaan. Ajattele käsiäsi, jalkojasi, silmiä, korvia, maksaa, munuaisia, haimaa, sydäntä. Valitse kehostasi 5 osaa, jotka toimivat juuri nyt täydellisesti ja sano kiitos jokaiselle erikseen.

Osa III, terveytesi tulevaisuudessa
Valitse yksi osa tai osa-alue terveydestäsi, jonka tilaa haluat kohentaa.
Ajattele, millainen tuon osan tila olisi täydellisimmillään? Tunne se. Miltä se tuntuu? Miltä se näyttää?
Tunne nyt kiitollisuutta tuota täydellistä tilaa kohtaan ja tunne se kuin se olisi jo totta.

Useimmiten kun sairastumme, emme ainoastaan puhu sairaudestamme paljon, vaan tutkimme asiaa, kenties googlaamme, selvitämme mitkä oireet tarkoittavat mitäkin – eli keskitymme siihen lisää.
Vetovoiman lain mukaisesti emme kuitenkaan koskaan voi poistaa ongelmaa keskittymällä itse ongelmaan, vaan silloin vedämme puoleemme lisää murhetta ja ongelmia.
Eli keskity täydelliseen lopputulokseen, anna ajatuksesi ja tunteesi lopputulokselle, ei ongelmalle.

Käytä vielä minuutti ajastasi visualisoimalla kuva itsestäsi kuten haluaisit kaiken kehossasi ja terveydessäsi olevan. Näe itsesi sellaisena kuin toivot ja haaveilet, tunne miltä tuossa kuvassa sinusta tuntuu ja tunne sen jälkeen kiitollisuutta siitä kuin se olisi jo toteutunut.

Tänään minä olen äärimmäisen kiitollinen terveydestäni.
Olen äärimmäisen kiitollinen kahdesta kädestäni, kahdesta jalastani, sydämeni sykkeestä, koko kehostani, joka on – myönnä pois – melkoinen ihme! Olen tänään, ja joka ikinen päivä myös äärimmäisen kiitollinen siitä, että minulla on käsissäni kaksi upeaa työkalua; taikapölypurnukat sekä CellReset, joiden avulla voin auttaa omaa kehoani voimaan paremmin ja auttaa myös muita.

 

Pidä huolta itsestäsi. On vain yksi sinä. Ja Sinä olet tärkeä. <3

Timanttikeiju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *