Timanttikeiju Juniorin synttärit Keijuteemalla

Elämäni isoin kiitollisuudenaihe: minulla on terve, ihana, rakastava, aito, tunteellinen, höpsö ja vilkas tytär - ja hän täyttää kokonaiset viisi vuotta!
Jos olet seurannut insta- ja facetiliäni, huomasitkin varmaan että muutama viikko sitten nostalgisoin ja muistelin aikaa kuusi vuotta taaksepäin. Silloin vasta haaveilin vauvasta, ja haaveilin monesta muustakin asiasta, jotka  nyt ovat toteutuneet.

Timanttikeiju Junior sen sijaan on haaveillut kunnon pirskeistä jo viimeisen vuoden - hänellä kun on tapana suunnitella seuraavia synttäreitä jo ennen edellisten toteutumista. Siitä perinteestä pidettiin kiinni tänäkin vuonna. Mieli on muuttunut monta kertaa, ensin oli toiveissa PiiPoo, sitten HopLop ja jossain kohtaa paikallisen tanssistudion, Studio Bailan temppuratasynttäritkin. Ulkoistamiseen päädyttiin jo viime vuonna, kun meidän keittiön pöydän ääreen ei vaan mahdu viittä lasta enempää - ja sääliksi kävi vähän Brunonkin korvia.

Törmäsin kuin tilauksesta muutama kuukausi sitten naisyrittäjien facebook-sivustolla ideaan Keijusta synttärien viihdyttäjähahmona ja siitähän se ajatus sitten lähti. Laitoin samantien viestiä kyseiselle naisyrittäjälle, joka silloisessa postauksessaan vasta siis mietti tällaista liikeideaa ja perustikin yrityksen vasta seuraavien viikkojen aikana. Ihana Ilonpilke Taikasiipi oli siis varattuna, enää piti somistaa taloyhtiömme kerhohuoneelle tilanteeseen sopiva keijumaailma!

Päätin lähteä vihdoin tutustumiskäynnille Sääksjärvellä sijaitsevaan Decorahouseen, ja se osoittautuikin ihan aarreaitaksi! Decorahousen verkkokaupan löydät osoitteesta www.decorahouse.com mutta suosittelen lämpimästi hypistelykäyntiäkin jos täällä päin kuljet!

 

Koristeet @decorahouse

Perjantaina alkoi pallojen puhaltelu ja koristeiden ripustaminen. Puuh. Konfettipallot kuulostivat - ja näyttivät - ihanilta, mutta kaksi niistä puhkesi heti kättelyssä ja yksi oli tyhjentynyt lauantai-iltaan mennessä. Vähän kieltämättä jännitti, että puhkeavatko kaksi jäljellä olevaa kattauksen päälle ennen sunnuntain juhlia - koska siivo noista konfeteista oli melkoinen..

Lauantaina oli vuorossa minun oma äiti-perinteeni: vauvakirjan selailu ja päivitys, lahjojen pakkaus ja vuosittaisen kirjeen kirjoittaminen.
Ja kyynelehtiminen, siltä en ole välttynyt ainoanakaan vuonna.
Olen iloinen että aloitin tuon vuosikirje-perinteen jo 1-vuotissyntymäpäivillä. Kirjeitä on ihana lukea näin jälkikäteen (kunhan varaa tarpeeksi nessuja) ja uskon, että ne tulevat olemaan myös Juniorille itselleen ihania muistoja vuosien päästä. Kirjoittelen kirjeeseen siis koko vuoden tapahtumia, juttuja ystävistä, matkoista, seikkailuista, opituista asioista. Olen ollut häpeällisen laiska vauvakirjan täyttäjä, mutta kirjeet ovat paikanneet sitä puutetta.

Kirje viisivuotiaalle

Ja vihdoin saapui SE PÄIVÄ.
Voit vaan arvata kuinka paljon tästä on puhuttu ja kuinka paljon Junior juhliaan odotti.
Ensin saapui 11 pientä keijukaista siivet selässään ja synttäripaketit käsissään ja sitten liihotteli sisään päivän odotetuin vieras, Ilonpilke Taikasiipi.

Ilonpilke Taikasiipi ja Timanttikeiju Junior

Ensin tehtiin taikoja! Timanttikeiju Juniorille lausuttiin onnentaika, jonka jälkeen jokainen pikkukeiju sai oman taikasauvan, ja koko keijupiiri opetteli taikasanat onnentaikaan.

Taikomisen jälkeen oli taikailmapallojen vuoro. Jokainen sai vuorollaan puhaltaa taikailmapallon - keiju puristi siis jonkinlaista tahnaa tuubista, ja siihen laitettiin pilli kiinni - tuloksena oli hellästi käsiteltävä, hetken aikaa kestävä ilmapallo. Puhallus onnistui ihan jokaiselta, pienimmiltäkin! Tämä oli hauska ohjelmanumero, joka herätti puhetta vielä maanantaina päiväkodin eteisessäkin.

Sitten herkuttelemaan!
Pöytään oli katettu jätskibaari, eli 3 erilaista pakettijäätelöä palasina ja jokainen sai vuorollaan kertoa mitä kaikkea halusi jätskiannoksen päälle. Jätskiannokseen oli tarjolla Juniorin valitsemia karkkeja, 4 eri strösseliä, kermavaahtoa, marjoja sekä tietysti suklaa- ja kinuskikastiketta. Popparit, Raffelit, prinsessakeksit ja karkit upposivat myös parempiin suihin. (Vinkki: jos olet järjestämässä ensimmäistä kertaa lastenkutsuja, hylkää ajatus kakusta. Se vaan yksinkertaisesti jää lautasille syömättä. Jäätelöbaarin sijaan voit myös koota vaikka jäätelöstä jäätelölinnan!)

Ensi kerralla harkitsen jäätelöbaarin sijoittamista erilliseen pöytään, ns. "baaritiskille" - nyt oli hieman hankalaa kurotella ison pöydän keskeltä kaikkia ainesosia, ja 11 lapsen jäätelöannoksen laatiminen oli yllättävän aikaavievää. Se ei sinänsä olisi haitannut, mutta koska Keijulle oli aikaa varattu vain tunti, seuraava ohjelmanumero glitterbar odotti jätskiannoksen syöneitä jo tatuoitavaksi.

Rakastuin ihan totaalisesti näihin Decorahousesta hankkimiini kertakäyttöastioihin ja servetteihin. Ihanan söpöjä ja oli helppoa yhdistellä eri astioiden pastellisävyjä.

Keijuja pöytä täynnä

Glittertatuointi oli bileiden hitti!

Sitten olikin jo Keijun aika "kipitellä sateenkaarta pitkin" seuraavaan juhlapaikkaan.
Tämä Keijun kertoma liikkumistapa herätti paljon keskustelua ja analysointia pikkukeijujen joukossa:
"En usko että se osaa lentää, sen siivet oli kiinni sormenpäissä."
"Eihän se lentäminen niin paljon huomiota herätä kun se sanoi."
"Äiti, mä kuulin että sä kysyit mihin se sai auton parkkiin!!"
Hupsis. 😀
Mutta kova ruuhka oli ikkunalla kun Keiju lähti, halusivat varmistaa lentääkö hän oikeasti.

Ilonpilke Taikasiipi ja 12 pikkukeijua

Keijujen ryhmähali

Loppuaika menikin sitten leikkiessä ja santsatessa herkkuja.
Nyt täytyy kyllä todeta, että olipas ihana järjestää tälläiset keijukekkerit!
Juhlasta jäi hyvä mieli ainakin meille Timanttikeijuille, ja toivon mukaan myös keijuvieraille - ainakin päikyn eteisessä kävi kova kuhina maanantaiaamuna.

Ilonpilke Taikasiiven löydät Facebookista ja Instagramista nimellä @keijunkekkerit, voin lämpimästi suositella iloisen keijun tilaamista juhliesi kunniavieraaksi! <3

.....

Tässä välissä oli pieni hengähdystauko, jonka aikana Junior tankkasi vähän kunnollisempaa sapuskaa kuin jäätelöä ja äiti tankkasi lisäksi fitskuja tujumman kaavan mukaan.

.....

Keijupirskeet vol 2. alkakoot!

Sukulaiset ja kummit oli kutsuttu siis samalle illalle vielä juhlimaan. Kahvipöydän kruunasi näissä bileissä upea kakkuluomus, joka on Cake Design by Cesin käsialaa.
Bongasin hänen Frozen-luomuksensa Facebookista ystäväni seinältä ja kysyin saman tien, onnistuisiko kakku keijuteemalla.
Onnistuihan se. 🙂

Alkuun puhuimme hempeänvärisestä karkkimaa-kakusta, mutta tarkensin lähempänä vielä tilaustani ja sanoin, että keijuhahmo voisi sittenkin olla kiva lisä kakun päälle.
Mausta esitin vain toiveen "mieluummin raikas kuin makea" ja loppu olikin sitten taiteilijan vapaissa käsissä.
En voisi olla tyytyväisempi, meinasimme pyörtyä onnesta lauantaina kakkua noutaessa! Kaiken lisäksi kakku oli erittäin hyvää ja pehmeää, ihan täydellinen! Katsopa tarkkaan kuvassa näkyviä yksityiskohtia, näin isojen linjojen nakkisormena on ihan käsittämätöntä, että kakun keijulla on kaulakoru ja helmet kaulassaan. Arvostan todella! 

Junior piti huolen ettei kukaan saanut syödä Keijua, ja nyt hän nököttääkin tuolla jääkaapissa vaahtokarkkisienensä päällä. 😀

Kakkutaidetta a'la Cake Design by Cesi

Ensi vuodelle Junior on tilannut jo Halloween-synttärit, niitä on jo ehditty suunnitella pukuvalintaa myöden - eikä edellisistä ole kulunut edes vielä kahta viikkoa!
Onneksi Halloweenia päästiin fiilistelemään jo viime viikolla päiväkodissa ja vielä viikonloppuna päiväkotikaverin juhlissa - ja äiti-Timanttikeijukin pääsee juhlimaan Lempäälän Valo ry:n Halloween-bileisiin pyhäinpäivänä! Asuna on silloin "Timanttikeiju gone bad", peruukki, taikasauva ja sukkikset on hankittu, mustat siivet ehtivät toivottavasti perille ennen juhlia niin ei tarvitse alkaa askartelemaan.

Jos suunnittelet omia Halloween-juhlia, niin Decorahousella oli myös laaja valikoima kaikkea karmivan hauskaa koristetta siihen teemaan.

Lämmin kiitos jokaiselle juhliin osallistuneelle!

Juhlaterkuin,
Timanttikeijut

p.s. Lapsien kuvien julkaisemiseen on saatu lupa vanhemmilta. Ethän käytä kuvia ilman lupaani, kiitos.
Kyseessä on puhtaasti suosittelupostaus hyväksi havaitsemistani yhteistyökumppaneista, ei siis kaupallinen yhteistyö.

p.s.2 Jos luit tätä mobiililaitteella ja kuvat olivat vinksin vonksin, olen pahoillani. Olen nyt muokannut tämän viisaampien ohjeilla pariin otteeseen, enkä saa omassa puhelimessani näkymään niitä oikein joten nostan kädet ilmaan ja luovutan. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *